Att vara singel

Oavsett hur vackert eller grisigt förhållande du var i, så kan det vara svårt att vara singel (särskilt om det var ett längre förhållande). Men så är inte fallet! Att vara singel kan vara befriande, roligt, och spännande. 

Man kan vara singel på två olika sätt; antingen så kan man vara ständigt olycklig, sakna och längta tillbaka till sitt/sina ex, och helt enkelt vara totalt miserabel på heltid. Eller så kan man välja att se det som en välsignelse och ha roligt. 

Det var många saker jag inte kunde göra som flickvän, och nu när jag är obegränsad tänkte jag dela med mig lite av mina singel-tips-och-tricks!

Var lycklig och ha roligt!

Gör alla de där singelsakerna du aldrig kunnat göra i ett förhållande, eller helt enkelt inte haft tid till:

  • Gå på fester, dansa och bli full med dina vänner!
  • Träffa vänner och åk på äventyr. Vänner och familj är otroligt viktiga då ensamhet ofta leder till återfall.
  • Res runt lite! Beroende på budget kanske det blir en trip till nästa stad eller världen runt? Att komma till en ny plats med nya människor är spännande och tar dig längre bort från ditt ex!

Ta hand om jaget

Förut tänkte jag ofta "jag behöver inte göra det där, jag har ändå redan en pojkvän", eller så hade jag inte tid på grund av att jag skulle träffa/prata i telefon med honom. Som singel har du ofta mycket fritid, och den kan du lägga på att ta hand om dig själv!

Ta en promenad

30 min

Se himmeln

Minst en gång

Drick vatten

Åtta glas!

Ät

Fem mål om dagen

Håll andningspaus

10 min

Läs en bok

30 min

Sov

7-10 timmar

You do not need someone who does not need you

- Marilyn Monroe


Framtiden


Jag är en sådan som gillar att planera, och mitt ex var en väldigt stor del av de planerna. Men, som singel är det dags att tänka om. Ibland är timingen dålig, och att göra slut har olika stora konsekvenser för alla. Om man varit gift och har barn är det självklart mycket svårare än om man inte bor tillsammans och inte jobbar tillsammans.

MEN, istället för att sitta och grubbla över framtiden du inte kommer få kan det vara bra att fokusera på framtiden du kan få iställe! And trust me, det blir långt mycket bättre än det hade varit med ditt ex.

Byt ut fantasier om bröllop och barn mot resor, utbildning, spännande jobb, bergsklättring, sandstränder eller husdjur. Även om du var lycklig med personen innebär det inte att du behöver hen för att ha ett lyckligt liv.

Det är inte du, det är ditt ex.

Hur fin hen än var så kan det hjälpa att fokusera på det som var dåligt i början. Börja med att skriva en lista på allt som var fint med personen och förhållandet. Göm den listan långt ner i lådan med saker från ditt ex. Gör sedan en annan lista på allt som var dåligt. Ta fram dåliga listan när du känner att du vill tillbaka.

Skriv även en lista över saker som är bättre utan ditt ex! Min lista ser ut på följande sätt:

1. Eftersom vi var i ett långdistansförhållande kommer jag spara mycket pengar som jag annars lagt på tågbiljetter. Istället kan jag lägga det på shopping och nöjen!

2. Jag behöver inte raka mig på alla möjliga ställen jämt och ständigt för att han föredrog det så. 

3. Jag behöver inte tänka på honom när jag är med någon ifall jag gör honom svartsjuk eller så. 

4. Jag behöver inte lägga tid, pengar eller energi på presenter till honom.

5. Jag behöver inte ha skuldkänslor över att gå ut och dansa utan honom. 

6. Nu finns det ingen som kan såra mig lika mycket och lätt som han gjorde. Jag kan sova tryggt i min säng och veta att ingen är otrogen mot mig och ingen kommer att lämna mig.

7. Jag får alltid välja film och mat från och med nu. 

8. Jag behöver inte oroa mig för hans behov och hans vilja. 

Lite extramaterial

Sådant jag inte fick in under någon annan titel men som ändå är till stor hjälp

  • Lyssna på musik. Ofta. Reglera musiken efter vad du känner eller vill känna.
  • Tänk på att även om du är redo att vara vänner så kanske ditt ex inte är det. Pressa inte personen, utan ge den tid som behövs.
  • Förtryck aldrig dina känslor och låtsas inte må bra. Om du inte känner för att prata om det är det bättre att säga "Ja, jag är ledsen, men jag orkar inte prata om det just nu. Tack ändå för att du frågade".
  • Lita på din magkänsla. Gör det som känns bra och undvik det som känns konstigt.

Med hopp om kärlek